sprancene.com

Ai probleme cu sprâncenele? Consultație gratuită

Ce este microblandingul si la ce salon de sprancene il poti face?

Astazi vorbim din nou despre o tehnica de conturare a sprancenelor si despre un salon pentru sprancene la care ai putea face procedura. Tehnica aceasta este microblanding-ul si este o forma de tatuaj semipermanent.

Ce este machiajul semipermanent al sprancenelor?

Microblanding-ul este cea mai noua metoda de reconstructie a sprancenelor prin machiajul semipermanent. Acest tatuaj semipermanent al sprancenelor este o metoda manuala, in care instrumentul este un pix special si un set de lame fine de unica folosinta.

Prin metoda microblanding-ului se pot trasa in spranceana linii extrem de fine, foarte asemanatoare celor naturale reusind uneori chiar sa aiba un aspect identic cu al sprancenelor naturale. Deci nimeni nu-si va putea da seama ca ai trecut printr-o interventie de infrumusetare.

La salonul Gabrielei Godeanu sunt folositi pigmenti Phibrows care nu contin compusi toxici sau substante cu potential alergogen, prin urmare necontinand metale precum: cadmium, nickel, mercur, cobalt sau tertrazine.

Tehnica micropigmentarii isi are originea in Japonia, de unde si denumirea de „vechea tehnica japoneza de tatuare a sprancenelor”.

Procedura nu este dureroasa iar adancimea introducerii pigmentilor este de 0,3 – 0,1 mm in epiderma, astfel este o metoda superficiala. Microblading-ul este o metoda de desenare a sprancenelor semi-permanenta.

Culoarea se aplica in membrana bazala care separa epiderma de derma. Aplicarea culorii se realizeaza cu o microlama sterila din otel inoxidabil chirurgical, de unica folosinta.

Cat dureaza tatuajul semipermanent al sprancenelor?

Daca este sa vorbim despre rezistenta in timp a procedurii de microblanding trebuie sa avem in vedere anumite aspecte: tipul tenului, dermatita seboreica sau cheratoza, dar si sebumul pielii. Efectul poate dura deci intre 1 si 2 ani, dupa care procedura poate fi reluata la un salon de sprancene specializat precum al Gabrielei Godeanu.

Factori care determina rezistenta tatuajului sprancenelor:

 • factori interni
 • factori externi
 • factorii umani

Factorii interni se refera la toate cauzele care duc la aparitia excesiva a sebumului, tenul excesiv de gras saudescuamare.

Lista cauzelor care duc la astfel de modificari este foarte lunga, iar cele mai frecvente realizeaza perturbarea indeplinirii functiilor glandei tiroide, ficatului, stomacului, etc. Pe langa toate lucrurile pe care tocmai le-am mentionat, am putea adauga si dezechilibrul hormonal, nutritia inadecvata si stresul.

Toate problemele mentionate anterior conduc la alegerea unor proceduri si tehnici care constituie acei factori externi despre care spunea.

Factorii externi realizati sub influenta mecanica reprezinta in mare parte acele tratamente faciale care regenereaza pielea dupa leziuni (descuamarea chimica, acizii din fructe, microdermoabraziune, tratamente cu laser, mezzo-terapie, etc.), dar chiar si utilizarea in exces a pudrei ar putea fi, de asemenea, enumerata ca factor extern, deoarece sporeste descuamarea pielii, impreuna cu cremele cu ingrediente active.

Factorii umani se refera la perioada post interventie de 7 zile in care va trebui sa acorzi o grija deosebita sprancenelor tatuate.

Cine nu poate face conturarea sprancenelor la salon prin micropigmentare?

Procedura nu se recomanda femeilor gravide sau care alapteaza, persoanelor cu diabet, psoriazis, herpes in perioada activa, infectii cutanate iar persoanelor alergice trebuie sa li se faca testul alergologic. Inainte de procedura este interzisa cafeaua, ceaiul negru si alcoolul (cu aproximativ 24 ore inainte).

Conform indicatiilor oferite de salonul Gabrielei Godeanu, microbladingul se face in 2 etape la o perioada de 3-4 saptamani.

 • Etapele si descrierea procedurii de microblanding:

Inainte de a se trece efectiv la procedura de microblading, are loc o discutie cu clienta, se realizeaza o conturare a sprancenelor apoi se stabileste forma si se pigmenteaza cu nuante naturale.

Dupa procedura, peste 5 -10 zile pigmentul va pierde din intensitate aproximativ 30% iar peste 3-4 saptamani se face retusul. Dupa prima procedura respectati regulile de ingrijire.

Cat dureaza procedura de micropigmentare?

Procedura de micropigmentare dureaza aproximativ 2 ore In primele 7 zile dupa interventia la nivelul sprancenelor te poti astepta la mancarimi, precum si o descuamare usoara. Este tolerabil ca in primele 7 zile sa cada 10-15% din firele de par trase. Corectia inseamna adaugarea de fire care au disparut sau sunt prea deschise.

Cum ingrijesti sprancenele dupa interventia de micropigmentare?

In primele 5 zile vor fi interzise:

 • contactul cu apa
 • sauna
 • solarul si expunerea la soare
 • evitarea transpiratiei intense
 • evitarea atingerii fetei, in speta a zonei pigmentate, pana la vindecarea completa
 • nu se rupe si se trage de cojite
 • nu se freaca cu prosopul
 • se aplica usor crema speciala primita gratuit in strat subtire de 3 – 4 ori pe zi
 • se revine la retus dupa 3-4 saptamani

Ai probleme cu forma sprâncenelor?

Află ce implică și cât costă implantul de păr în sprâncene! Cere AICI mai multe informații medicului specialist!

Consultație gratuită online

Articole asemănătoare despre sprăncene

Ce trebuie sa stii despre tatuajul ...

Procedura de tatuare a sprancenelor se recomanda ca solutie salvatoare in cazul in care suferi foarte mult din cauza aspectului inestetic ale sprancenelor. Sprancenele iti pot afecta dramatic ...

Cum decurge o sesiune de tatuare a ...

In prima parte a articolului am vorbit despre metode de tatuaj pentru sprancene si acum vom vedea cum se desfasoara o sesiune de consiliere pentru tatuajul sprancenelor. Cum hotarasti forma ...

Tatuarea sprancenelor intinereste si ...

Din fericire pentru noi, tatuare sprancenelor nu necesita o interventie atat de complicata pentru a fi necesara implicarea unui medic, la fel ca in cazul operatiilor de chirurgie plastica. Tatuarea ...

Ai comentarii sau întrebări despre sprâncene?