sprancene.com

Ai probleme cu sprâncenele? Consultație gratuită

Sprancene tatuate pro si contra: ce implica tatuarea sprancenelor

Inainte de a decide sa treci prin procedura de tatuare a sprancenelor este normal sa iti doresti sa afli toate informatiile despre aceasta. Totusi tatuajul sprancenelor face parte din categoria procedurilor de infrumusetare care au efect pe termen suficient de lung incat sa te afecteze daca nu iese bine.

Tatuarea sprancenelor implica doua proceduri de fapt care au loc la interval de doua saptamani.

La fel ca dupa orice procedura invaziva, si dupa tatuarea sprancenelor organismul tau va avea nevoie de o perioada de adaptare.

Ce se intampla dupa ce faci un tatuaj al sprancenelor?

Imediat dupa procedura zona tratata va avea o culoare mai intensa si poate definita mai mult decat ne-am astepta. Posibil ca pielea din zona tratata sa fie foarte putin umflata si iritata.

Acestea sunt cauzele principale pentru care nu trebuie sa judeci rezultatul final dupa felul in care parasesti incinta salonului. Tatuajul sprancenelor nu va mai arata la fel in cateva zile.

Chiar si in aceste conditii, nu inseamna ca va trebui sa iti iei liber de la serviciu sau sa te inchizi in casa. La cateva ore dupa tatuarea sprancenelor iti poti desfasura linistita activitatile.

Schimbarea va fi totusi vizibila, deci lumea clar va fi evident pentru toata lumea ca ai facut o schimbare reala.

Perioada de adaptare dupa tatuarea sprancenelor

Vei vedea cum in perioada de tranzitie, treptat culoarea se va deschide iar aspectul sprancenelor va deveni mai natural si placut, pana cand pielea se va fi vindecat total. Nu se exista o perioada de refacere general valabila, difera de la o persoana la alta.

La doua-trei zile dupa tatuarea sprancenelor apar cojite foarte mici asemanatoare matretii din par, fara sa dea un aspect neplacut. Nu le rupe niciodata si foloseste cat mai des crema de ingrijire pe care ti-o va recomanda esteticiana.

De obicei procesul de exfoliere pentru sprancene tatuate dureaza 4-5 zile, uneori se poate prelungi pana la 7 zile. Odata cu caderea cojitelor si vindecarea pielii, se va pierde si din culoare si poate putin din grosime. Chiar daca pare vindecata zona tatuata, vindecarea completa a pielii dureaza 2-3 saptamani.

Ce este interzis sa faci in perioada de refacere dupa tatuarea sprancenelor?

  1. va trebui sa folosesti o crema cicatrizanta dupa tatuajul sprancenelor
  2. nu ai voie sa te expui pentru o perioada indelungata la soare
  3. nu ai voie sa intri in apa marii sau a unei piscine, nu ai voie sa folosesti sauna
  4. incearca sa eviti sa transpiri abundent in acea zona
  5. evita sa intri in contact cu mult praf
  6. nu atinge zona tatuata cu mainile murdare

De ce se fac doua sedinte de pigmentare a sprancenelor?

Dupa cele 7 zile de refacere a pielii din zona sprancenelor, contrastul dintre culoarea intensa initiala si noua culoare mai deschisa poate sa te faca sa crezi ca a disparut un procent mai mare de culoare decat ai fi vrut.

Acest lucru este absolut firesc si se intampla des. Acesta este de fapt motivul pentru care are loc o a doua sedinta de tatuare a sprancenelor.

Ce se intampla la a doua sedinta de tatuare a sprancelor?

In cadrul celei de-a doua sedinte de pigmentare a sprancenelor se vor mai face mici retusuri la forma si culoare.

Sprancenele se vor uniformiza si li se va da aspectul final. Aceasta a doua sedinta de tatuare a sprancenelor va avea loc cam la 2-3 saptamani dupa prima.

Ai probleme cu forma sprâncenelor?

Află ce implică și cât costă implantul de păr în sprâncene! Cere AICI mai multe informații medicului specialist!

Consultație gratuită online

Articole asemănătoare despre sprăncene

Tatuarea sprancenelor intinereste si ...

Din fericire pentru noi, tatuare sprancenelor nu necesita o interventie atat de complicata pentru a fi necesara implicarea unui medic, la fel ca in cazul operatiilor de chirurgie plastica. Tatuarea ...

Tatuajul sprancenelor - unde poti face, ...

Desi exista multe saloane care pun la dispozitie clientelor aceasta procedura, indicat este sa te interesezi de un loc profesionist si sigur in care sa se desfasoare procedura de tatuare a ...

Ce trebuie sa stii despre tatuajul ...

Procedura de tatuare a sprancenelor se recomanda ca solutie salvatoare in cazul in care suferi foarte mult din cauza aspectului inestetic ale sprancenelor. Sprancenele iti pot afecta dramatic ...

Ai comentarii sau întrebări despre sprâncene?